XXVII РЕПУБЛИКАНСКА СТУДЕНТСКА ОЛИМПИАДА ПО ПРОГРАМИРАНЕ

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим на XXVII Републиканска Студентска Олимпиада по Програмиране (РСОП), която ще се проведе на 08, 09 и 10 май 2015 г. в гр. Благоевград, Югозападен Университет „Неофит Рилски“.

Олимпиадата се провежда под патронажа на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д.н. Иван Мирчев.

Уважаеми колеги,
поради редица неудобства на системата PC^2, много сериозно обмисляме възможността да използваме, повече или по-малко популярната, система Spoj0. Решението за това, коя от двете системи да използваме, ще бъде взето на Техническата конференция. Добре е, обаче, състезателите, които не познават Spoj0, да се запознаят с нея. Работеща система с десетки комплекта задачи от предишни състезания може да намерите на адрес:

http://judge.openfmi.net:9080/spoj0/.

За да може състезател да тренира в системата трябва първо да се регистрира (линкът register). След това избира едно от многото състезания,  които са качени в системата (линка contest). От списъка на задачите се разглежда условието на избраната задача (линка description) и пак от там се изпраща готовото решение (линка submit), което трябва да се копира от средата за програмиране и да се вмъкне в съответната текстова кутия на диалоговия прозорец submit. Резултатът от изпълнението може да се види от линка status. За по-лесно откриване на резултата от изпълнението  добре е в полето about състезателят да постави някакъв свой идентифициращ го стринг.

Покана за участие

Домакин

Югозападен Университет „Неофит Рилски“, Природо-математически факултет, Катедра „Информатика“

Спонсори

ePay.bg – българската система за онлайн разплащания
Musala Soft
Chaos Group Company – Chaos Group е компанията създала един от най-успешните продукти за 3D визуализация – V-Ray. Още…

 

 

Организатори

  • доц. д-р Иван Тренчев, E-mail: trenchev@swu.bg
  • гл. ас. д-р Антон Стоилов
  • ас. Радослав Мавревски
  • ас. Иван Тодорин
  • докторант Методи Трайков